Welcome in the Netherlands in première


Animatievideo door en voor vluchtelingjongeren!

Op de Internationale Dag voor de Migrant - vrijdag 18 december - gaat het door vluchtelingenmeisjes en -jongens gemaakte voorlichtingspakket WelcomeintheNetherlands in première. Filmhuis het Ketelhuis te Amsterdam legt haar rode loper uit. De crew gaat daarna met pers en Amsterdamse schoolkinderen in gesprek over hun verhaal. IND directeur Rob van Lint neemt het werk van de vluchtelingenkinderen in ontvangst.

Jonge asielzoekers hebben vaak geen enkel idee wat hun te wachten staat als zij in Nederland zijn aangekomen. Ze weten niet wat de asielprocedure inhoudt en hoe hun leven tijdens de periode waarin zij nog op een beslissing wachten gaat verlopen.

Simone Bommeljé, Projectleider bij International Debate Education Association IDEA NL, heeft samen met een groep vluchtelingenkinderen bedacht om een animatievideo door en voor jongeren te maken. Deze video en het bijbehorende magazine zijn bedoeld om asielkinderen en -jongeren te laten zien laat zien wat zij kunnen verwachten.

Tijdens het WelcomeintheNetherlands project kon de groep van 18 ervaringsdeskundige jongeren hun ervaringen met de asielprocedure delen, en leerden vaardigheden zoals animatie, video en magazine maken, spreken in het openbaar, debatteren, interviewen, en netwerken.

In dit project, dat mede mogelijk is gemaakt door de (financiële) ondersteuning van Stichting Kinderpostzegels, werd verder samengewerkt met organisaties als IND, COA en Flicks Producties.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2015 supported by Stichting Kinderpostzegels Nederland

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now